JOURNAL#02

Akoestiek verbeteren binnen kantoren, scholen, kantines of vergaderzalen?

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor akoestiek. Goede akoestiek zorgt voor meer rust en comfort. Slechte akoestiek is een technisch probleem, dat een directe invloed heeft op de productiviteit van uw werknemers en de werksfeer op kantoor. Absorbeer het geluid door het plaatsen van akoestische panelen.

Plafondpanelen, wandpanelen, schermen en baffles zijn in alle kleuren en maten verkrijgbaar. De uitstraling bepaalt u zelf. Zorg voor een prettige werkomgeving die past bij de identiteit van uw bedrijf.

DSC01462

Plafondpanelen

Plafondpanelen zijn het meest efficiënt om geluid te absorberen. Een plafond beslaat vaak de hele ruimte waardoor de panelen gelijkmatig verdeeld kunnen worden over de ruimte. Omdat ze doorgaans buiten direct bereik hangen is de kans op beschadiging beperkt.

Wandpanelen

Wandpanelen zijn ook zeer geschikt voor geluidsabsorptie. Het zijn strakke panelen die over de ruimte verdeeld kunnen worden of plaats ze juist dicht bij de bron. Laat ze opvallen met mooie fotoprints of juist subtiel in één of meerdere unikleuren. Hierdoor zijn ze vaak een mooie toevoeging voor de inrichting zonder dat het direct wordt gezien als akoestische oplossing.

Schermen

Panelen kunnen ook los in de ruimte worden geplaatst. Dit kan op veel verschillende manieren, zoals op poten, op wielen, gespannen aan staaldraad, loshangend aan draden etc. Ze zijn ideaal voor kantoortuinen en afdelingen waar mensen veel telefoneren. Doordat de panelen vrij in de ruimte worden toegepast zijn ze dubbelzijdig uitgevoerd. Dit betekent ook dubbelzijdige absorptie.

Baffles

Deze akoestische schermen worden vaak met kettingen of kabels aan het plafond gehangen. Ze zijn zeer geschikt voor hogere ruimtes zoals ontvangsthallen en zalen van theaters en hotels.

Rutger Wemes