Een deur in de juiste stijl en kleur die past bij het interieur.

Wil je een enkele of dubbele deur? Mat of helder glas? Een deur is bepalend voor de sfeer en stijl binnen een kantoor. De keus voor een deur is ook afhankelijk van de functie. Moet het zorgen voor privacy, brandwerendheid of is het vooral esthetisch? Glazen deuren zorgen voor een lichte en open sfeer, terwijl houten deuren juist weer warmte kunnen geven aan een ruimte. Voor vergaderruimtes zijn deuren met een hoge geluidsdichtheid belangrijk. Naast glazen en houten deuren, kunnen wij ook aludeuren leveren. 

De HPL (High Pression Laminate) deur is de meest gekozen deur voor het kantoor. Deze deur is in veel kleuren en maten verkrijgbaar waardoor er voor elk interieur wel een passende deur is. Het grote voordeel van de HPL deur is dat deze niet geschilderd hoeft te worden. Bovendien zijn de deuren goed bestand tegen krassen.

Designdeur

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard HPL deur, maar wil je iets met meer luxe uitstraling kies dan voor de designdeur. Dit is een HPL deur met een aluminium kader en aan weerszijde voorzien van 18 mm gemelamineerd spaanplaat. Dit maakt de deur robuuster en kwalitatief sterker dan een standaard HPL deur. Dit zie je ook terug in de uitstraling.

De designdeur is in vele kleurcombinaties en in alle maten te krijgen. Bij een project in Amsterdam hebben we een witte designdeur geplaatst met zwarte aluminium kader. 

aludeur

Glazen deur

De glazen deur is de ideale oplossing voor het behoudt van een open en transparantie ruimte. Juist in combinatie met een glazen systeemwand. Het is een hardglazen deur met 10 mm veiligheidsglas. Deze deur wordt ook wel volglazen deur genoemd. Dit komt omdat de deur volledig uit glas bestaat waarin het deurbeslag is voorgemonteerd. 

volglazen deur

welke deur kies jij

kaderdeur

Kaderdeur

Kaderdeuren zijn glazen deuren met een aluminium omlijsting. Deze deuren hebben 6 mm gehard veiligheidsglas enkel of dubbel beglaasd. Deze onzichtbare scharnieren zorgen voor mooie en strakke belijningen. De kaderdeur is voorzien van een strak aluminiumkader en RVS deurbeslag. Toepasbaar in elke glazen systeemwand. Bovendien is de geluidsdichtheid van de kaderdeur groter dan een hardglazen deur.

” Uniek aan onze aludeuren en kaderdeuren zijn de verborgen scharnieren.”

Verborgen scharnieren

Een klein detail zorgt al voor een mooi resultaat. Verborgen scharnieren ofwel onzichtbare scharnieren en drangers zorgen voor een mooie naadloze overgang tussen het kozijn en de deur. Een mooie oplossing voor de huidige trends en eisen aan ons interieur. Veel scharnieren hebben als nadeel dat ze altijd in het zicht blijven. Bij een stijlvolle, egale afwerking kan een dergelijk detail storend zijn. Onzichtbare scharnieren zorgen voor een strak design.
verborgen scharnieren

Draaideuren, schuifdeuren, taatsdeuren... Hoe zit dat nu precies?

De HPL deur, designdeur, kaderdeur en volglazen deur zijn allemaal standaard draaideuren.  Het is een standaard deur die naar binnen of naar buiten opent. Je hebt ook doorslaande draaideuren, deze kunnen twee richtingen op draaien. De scharnieren van deze deuren zitten aan de zijkant. Verwar de draaideur niet met een tourniquetdeur (de grote ronde glazen deuren in openbare ruimtes). 

Hoe zit het nu met de andere deurtypen? Hieronder aan aantal typen deuren, naast de draaideur, die regelmatig in kantoren worden geplaatst. 

Taatsdeur

Iets anders dan een standaard deur? Kies dan voor een taatsdeur. Bij deze deur zitten de scharnieren aan de boven en onderkant. Hierdoor draait de deur om in een verticale as.  Een taatsdeur hoeft niet in een kozijn geplaatst te worden. De scharnieren kunnen direct in de muur worden geplaatst.

Schuifdeur

Bij een schuifdeur schuift de deur over een rail open en dicht. De rail kan voor de wand bevestigd worden zodat de deur voor de wand schuift. Of in de wand, voor ‘ensuite’ gevoel. Schuifdeuren zijn bovendien heel praktisch in kleinere ruimtes omdat ze ruimtebesparend zijn.

Stolpdeur

Stolpdeuren bestaan altijd uit twee deuren die openslaan zonder een middenstijl ertussen. De deuren zitten in één kozijn en bij het sluiten van deuren wordt er een zogenaamde stolpnaald gebruikt. Denk aan de kaderdeuren, maar dan met een dubbele deur. 

Harmonicadeur

Deze wordt ook wel vouwdeur genoemd. Ideaal om twee ruimtes eenvoudig te scheiden. Het voordeel van een harmonicadeur is dat de deur in zijn geheel naar links of rechts geschoven kan worden. Vaak wordt er ook gesproken over een vouwwand als het een grotere afstand betreft.